Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de diepere gelegen huidlagen. De huid zal hierna weer herstellen, en sluit de huid met huideigen, glad collageen.

Collageen:

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt de huid aangezet om de kanaaltjes weer te sluiten met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpels van binnenuit weer opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor een lange tijd in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces weer langzaam afgebroken wordt. Om het resultaat na een kuur behandeling te behouden is een paar keer een onderhoudsbehandeling te adviseren. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van de huid.

Littekens:

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen, in tegenstelling tot normaal collageen, is korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën:

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hiervoor collageen nodig is. Tijdens de microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie:

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonschade, melasma of ouderdomspigment. Ook donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling worden vermindert.

Tijdens de behandeling:

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met serums die diep de huid in kunnen. Hierbij moet je denken aan serums met retinol, vitamine C en E, en pro-vitamine B5. Deze vitamines zullen de huid ondersteunen in het aanmaak proces van nieuw collageen.

Als extra toevoeging aan de behandeling is het mogelijk om gebruik te maken van het Bio Active Vitamine C vitamine. Vitamine C is een water-oplosbare vitamine, en is onmisbaar voor een gezonde huid. Deze vorm komt uit vruchten en groenten, en is de meest effectieve opneembare vorm voor de huid. De snelst opneembare vorm ook wel Bio Actief genoemd, omdat de huid deze vorm direct herkent, en niet hoeft om te zetten.

Voordelen van Vitamine C:

 • essentieel voor aanmaak van nieuw collageen
 • geeft de huid verlichting bij puistjes en rosacea
 • verhelderend effect bij hyperpigmentatie
 • beperking van UV schade
 • de huid ziet er direct frisser en minder dof uit

Na de behandeling:

De huid zal door aanmaak van collageen de behandelde huid weer gaan sluiten. Dit is gesloten na ongeveer 24 uur na de behandeling. De eerste 24 uur na de behandeling moet de huid met rust gelaten worden. Dit is zeer belangrijk om een mooi resultaat te behalen.

Geeft een microneedling behandeling direct resultaat?

Na de behandeling is er niet direct resultaat te zien. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine te kunnen aanmaken, na ongeveer 2 tot 4 weken zal het resultaat zichtbaar worden.

Belangrijke informatie:

Om een optimaal resultaat te kunnen behalen na de behandeling, is het belangrijk om deze punten goed te volgen.

 • probeer zo min mogelijk aan de huid te zitten, dit om te voorkomen dat de bacteriën die op de handen zitten niet op de huid zullen komen.
 • tot 24 uur na de behandeling mag er geen gebruikt gemaakt worden van make-up en andere huidverzorgende producten. Na 24 uur kan alles weer gebruikt worden.
 • De huid mag de eerste 24 uur alleen worden gereinigd met water.
 • vermijd ook de eerste 24 uur
  • Sporten
  • Sauna
  • Zwemmen
  • Een bad nemen ( douchen mag weer na 6 uur na de behandeling )
  • Zonnebank
 • Ook is het verstandig om 2 liter water te drinken binnen de 24 uur na de behandeling.

Uiteraard zijn alle producten die gebruikt worden tijdens de behandeling van Spa Salonnepro. 

Voor en na foto’s