25-spa-salonnepro-mesotherapie-microneedling-dermaneedling-skin-needle-needling-derma-pen-meso-micro

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de diepere gelegen huidlagen. De huid zal hierna weer herstellen, en sluit de huid met huideigen, glad collageen.

Collageen: 

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt de huid aangezet om de kanaaltjes weer te sluiten met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpels van binnenuit weer opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor een lange tijd in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces weer langzaam afgebroken wordt. Om het resultaat na een kuur behandeling te behouden is een paar keer een onderhoudsbehandeling te adviseren. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van de huid.

Littekens:

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen, in tegenstelling tot normaal collageen, is korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën: 

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hiervoor collageen nodig is. Tijdens de microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie: 

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonschade, melasma of ouderdomspigment. Ook donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling worden vermindert.

Geeft een microneedling behandeling direct resultaat?

Na de behandeling is er niet direct resultaat te zien. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine te kunnen aanmaken, na ongeveer 2 tot 4 weken zal het resultaat zichtbaar worden.

Uiteraard zijn alle producten die gebruikt worden tijdens de behandeling van Spa Salonnepro. 

partner-logo01
logo-spa
refe-2