Donkere kringen ontstaan door vernauwde bloedvaten onder de ogen. Hierdoor vermindert de bloedcirculatie en schijnt de huid blauwig door (rood bloed + gelige huidpigmenten = blauwig). Er zijn verschillende oorzaken voor donkere kringen onder de ogen.

De meest voorkomende oorzaken zijn:
– genetische aanleg
– (te) weinig slaap
– hyperpigmentatie (meer aanmaak van melanine)
– dunne huid, weinig vetweefsel onder het oog
– blootstelling aan UV-straling
– in de ogen wrijven, allergieën
– te weinig drinken
– ijzertekort
– roken
– ouder worden
– schildklieraandoeningen

Om donkere kringen zoveel mogelijk tegen te gaan is het dus belangrijk om veel water te drinken, wrijven zoveel mogelijk te vermijden en voldoende te slapen. Ook het hebben van een gezonde lifestyle en het gebruik van een zonnebril helpt. Met concealers of foundation kun je donkere kringen camoufleren, maar je kunt ook kiezen voor oogproducten met speciale peptiden erin. Deze peptiden, zoals Haloxyl activeren de bloedcirculatie en zorgen dat de bloedvaatjes minder vernauwen. De doorstroming wordt hierdoor verbeterd en er is minder “stilstaand” bloed wat blauwig doorschijnt. Vaak activeren deze speciale oog-peptiden ook het lymfesysteem, zodat vochtwallen ook verminderen.

De Haloxylpeptide gebruiken wij in het Eye Serum. Het serum is verkrijgbaar in een 15 ml verpakking voor € 31,90