Zoals vele van jullie weten zijn er huidverzorgingsproducten verkrijgbaar met het ingrediënt Salicylzuur.

Wat doet dit nou eigenlijk voor de huid en waar komt het vandaan?

Salicylzuur komt uit boomschors van de Wilgenbast, en behoort tot de BHA ‘s, Beta Hydroxy Zuren.

Salicylzuur is een perfect zuur om de dode huidcellen te verwijderen van de huid, dit wordt ook wel exfoliëren genoemd. Hierdoor ziet de huid er frisser, stralender ,egaler en minder dof uit.

Voor welke huiden zijn deze producten geschikt?

Salicylzuur is in vet oplosbaar, en is daarom zeer geschikt voor de vettere ( onzuivere ) huidtypes. Salicylzuur heeft het vermogen om door te dringen in de poriën en hierdoor kan het talgophopingen verminderen die onder de huid zitten. Dit is ook zeer effectief bij huiden die last hebben van veel mee-eters en of gerstekorrels.

Uit onderzoek is ook gebleken dat dit ingrediënt erg effectief is bij het behandelen van acne, mits de juiste hoeveel Salicylzuur is toegepast in het product ( 0,5-2,0% )

Salicylzuur is chemisch hetzelfde opgebouwd als de bekende pijnstiller aspirine, hierdoor heeft het ingrediënt ook een ontstekings werkende functie. Mocht je allergisch zijn voor aspirines dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn met producten die Salicylzuur bevatten.

Belangrijke punten bij het gebruik van Salicylzuur

  • Rustig opbouwen, de huid moet altijd even wennen aan nieuwe ingrediënten. Begint de huid rood te worden of te schilferen? Gebruik het product dan minder vaak.
  • Zonbescherming, het is altijd belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Bij het gebruik van een exfoliant is dit nog belangrijker omdat de huid hierdoor gevoeliger kan worden door de zon,
  • Mocht je willen kijken of je huid geschikt is voor dit ingrediënt, vraag advies bij de schoonheidsspecialiste.