De huid bevat talgkliertjes die een vettige beschermende stof aanmaken: talg. De talg komt via de talgklierafvoerbuisjes en de talgklierporiën op de huid terecht. Als de talgklierafvoerbuisjes en de talgklierporiën verstopt raken, ontstaan er puistjes. Dit noemen we acne.

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid.

Intake

Voorgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid vrijblijvend intakegesprek plaats met een onderzoek van uw huid. Hierna stel ik een behandelplan op en kunt u uw vragen stellen die u heeft over acne.

Het gebruik van de producten die de acne moeten verminderen is noodzakelijk om de behandeling te ondersteunen thuis.

Dieptereiniging

Bij een acne behandeling is het belangrijkste het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads verwijdert. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een klein, dun naaldje, die een opening maakt in de huid. Zo kunnen de whiteheads makkelijker verwijdert worden.

Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en litteken vorming te voorkomen.

Nadat acne vermindert of verholpen is, kunnen er soms wat littekentjes achterblijven of is er een grove huidstructuur te zien.

Aanvullende behandeling

De acne littekens, grove poriën, vette huid en een verdikte hoornlaag kunnen behandeld worden met een glycolzuur peeling. Deze voorkomt deels de littekenvorming.

Duur van de behandeling

Het bepalen van de duur van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de huid de eerste periode om de 1 á 2 weken worden behandeld. De frequentie van de behandelingen neemt af, naar mate de huidconditie verbeterd.

Tips en adviezen

  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne
  • Wissel regelmatig van kussensloop en kleding
  • Zelf krabben en uitknijpen kan leiden tot ontstekingen en littekenvorming
  • Gebruik geen alcohol op de huid, dit werkt uitdrogend
  • Altijd met schone handen aan de acne komen, liefst zo min mogelijk aanraken
  • Voordat je je huid aanraakt, altijd goed je handen wassen

Tijdens de behandelingen gebruik ik de producten van SPA Salonnepro, deze producten zijn speciaal voor de vette/acne huid. De producten van Spa Salonnepro bevatten ingrediënten die onmiddellijk effectief zijn om de huidconditie te verbeteren. Het normaliseert en reguleert de talgafscheiding, voorkomt onzuiverheden, verfijnt de huidstructuur en stabiliseert de beschermingsfunctie van de huid. Tevens wordt de huid gekalmeerd en gevoed.

Waarom de SPA Salonnepro producten: Normaliseert de talgproductie, is zacht voor de huid, ontstekings werend en het voorkomt de ontwikkeling van nieuwe ontstekingen. Deze prachtige producten zorgen ervoor dat de huid snel kan herstellen.

Voor de thuisbehandeling zijn er aan aantal producten nodig, tijdens het intake gesprek zal ik u een advies geven welke producten het beste zijn om de behandeling te ondersteunen. Dit is om thuis de behandeling tegen de acne te kunnen voortzetten.

Vergoeding door uw zorgverzekering

Beautysalon Stephanie is erkend door de Anbos. Hierdoor worden de kosten van acne behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. De exacte vergoeding verschilt per verzekering en is terug te vinden in de polisvoorwaarden.